لیست محلولهای استاندارد جهت شستشو و ضدعفونی

محلول های شست و شو

همانطور که مستحضرید پوشش پلاستیکی سطح دستگاه امکان واکنش به بعضی از محلول های شستشو را دارد بنابراین کمپانی پنتاکس جهت برطرف شدن این مشکل لیست محلول­هایی را که با این جنس ایجاد تضاد نمی کند را معرفی کرده، تا کاربران محترم دچار آسیب از این ناحیه نشوند، لازم است این نکته یاد آور شود که طبق توصیه کمپانی محلول شستشو و ضدعفونی از یک کمپانی تهیه شود.

در خصوص زمان تعویض محلول رعایت نکات زیر الزامی می باشد:

  1. طبق تاریخ مطرح شده توسط کمپانی سازنده نیاز است تعویض شود( به طور مثال کمپانی اعلام کرده است که محلول بعد از آماده سازی به مدت دو هفته قابل استفاده است و بعد از آن حتی اگر محلول شفاف و تمیز باشد اما باید تعویض گردد)
  2. دید شدن ذرات معلق در محلول( حتی اگر این مورد در زمان کوتاهی بعد از ساخت اتفاق افتاده باشد.)
  3. کدر شدن محلول
  4. تعداد کیس های مجاز برای شستشو( بطور مثال کمپانی سازنده محلول اعلام می کند بعد از 40 بار شستشوی دستگاه کولونوسکوپی نیاز است محلول تعویض گردد، حتی اگر محلول صاف، شفاف و حتی اگر تاریخ انقضای آن باقی مانده باشد.)

در معرفی محلول­های شستشو می توان دو نوع محلول را معرفی کرد:

  1. محلول های آماده به استفاده
  2. محلول های رقیق کردنی

محلول آماده به استفاده:

 این محلول ها همانطور که از اسم آن قابل برداشت است، محلول هایی هستند که بعد از باز کردن درب آن امکان استفاده از آن فراهم میباشد، فقط کافی محفظه با سایز مناسب برای آن قرار داده شود.

محلول رقیق کردنی:

این دسته از محلول ها نیاز است با آب ترکیب شود برای مثال فرض بگیرید یک محلول 4% استفاده می کنید، در این شرایط به ازای هر 96 سی سی آب،4 سی سی از این محلول قابل استفاده است، با این تعریف یعنی برای 960سی سی آب 40 سی سی(که مجموعا می شود یک لیتر)، حالا برای 20 لیتر می تواند گفت 800 سی سی از محلول و 2/19 لیتر آب اضافه می کنیم.

  • دقت شود اگر به دقت افزودن آن توجه نشود میزان میکروب زدایی آن کاهش کاهد یافت و این برای بیمار خطر آفرین خواهد بود پس دقت شود برای یک لیتر آب نباید 40 سی سی محلول اضافه کرد بلکه به ازای 960 سی سی آب 40 سی سی محلول باید افزود، رعایت از موارد ازامی در بحث شستشو دستگاه می باشد.